Το δράμα του Πεπ 

Ο Ισπανός προπονητής της Μπέρμιγχαμ, Πεπ Κλοτέτ ζει δύσκολες στιγμές. Μόλις άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός στην Αγγλία έστειλε την οικογένειά του στην Ισπανία αλλά, πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την βοηθήσει.

Το Αγγλικό ποδόσφαιρο υπηρετούν, σε διάφορα πόστα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Στην περίεργη εποχή που ζούμε είναι αρκετοί αυτοί που ζουν το δικό τους δράμα και αρκετές οι ανθρώπινες ιστορίες που στο μέλλον δεν θα έχουμε χρόνο για να τις απολαύσουμε στην τηλεόραση.

Ο Ισπανός μάνατζερ της Μπέρμιγχαμ, Πεπ Κλότετ, πριν από μια εβδομάδα, πιστεύοντας ότι στην πατρίδα του υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, έστειλε την σύζυγό του, τον τριών χρόνων γιο του Μαξ και την ενός χρόνου κόρη του Ελένα στην Ισπανία. 

Μια ημέρα μετά την άφιξή τους στην Ιγκουαλάντα, κοντά στην Βαρκελώνη, η πόλη μπήκε σε καραντίνα. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο πατέρας του Ραμόν και η μητέρα του Μαρία η οποία αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας. 

“Είμαι τόσο αγχωμένος. Για την ώρα όλα πάνε καλά και είναι όλοι τους ζωντανοί. Στην Ισπανία ήταν πιο ενήμεροι από ότι στην Αγγλία. Ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι αν και τα κρούσματα αυξάνονται ακόμη καθημερινά” δηλώνει ο Κλοτέτ. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο στην Ισπανία οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 3500 και τα κρούσματα είναι σχεδόν 50000.

“Έχουμε μια φάρμα εκεί και ένα σπίτι φυσικά. Είναι σχετικά απομονωμένοι. Ο αδερφός μου είναι κοντά εκεί για να ελέγχει την κατάσταση. Με έχει κυριεύσει το άγχος. Τηλεφωνώ συνέχεια. Δεν μπορώ όμως να πάει εκεί γιατί εργάζομαι. Η σύζυγός μου Βανέσα, έχει τον έλεγχο, είναι ήρεμη, πιο ήρεμη από εμένα” αναφέρει ο Κλοτέτ που δηλώνει και απαισιόδοξος για την επιστροφή στα γήπεδα.

H EFL ακολουθώντας την Premier League ανέβαλλε τα πρωταθλήματα ως τις αρχές Απρίλη αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι θα αργήσουν ακόμη περισσότερο όλοι να επιστρέψουν στα γήπεδα.

“Το πιο σημαντικό είναι οι ανθρώπινες ψυχές. Ακόμη και αν γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών θα είναι τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι εκεί. Δεν είμαι αισιόδοξος. Πρέπει να σκεφτούμε πολλά. Δεν θα λυθεί τίποτα σε 2-3 εβδομάδες και δεν μπορώ και να εγκαταλείψω τα πάντα για να γυρίσω σπίτι μου.”

Το μόνο καλό για τον Κλοτέτ είναι ότι υπάρχουν αρκετοί Ισπανοί στην περιοχή και η εξάπλωση του ιού τους έχει φέρει πιο κοντά. 

Το δυστυχές είναι ότι τα Γουέστ Μίντλαντς όπου βρίσκεται και το Μπέρμιγχαμ είναι “υπεύθυνα” για το 16% των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Αγγλία. 

Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά το Λονδίνο και καθημερινά, το ταξίδι, η ζωή στην φάρμα και η επανένωση με την οικογένεια μοιάζουν συνεχώς πιο δελεαστικά για τον Πεπ Κλοτέτ. 

Το ποδόσφαιρο μπορεί να περιμένει. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.