Ρεάλ και Ατλέτικο: Μία ενδεκάδα θρύλων της Μαδρίτης (pic+video)

Στις δύο σπουδαίες ομάδες της Μαδρίτης, τη Ρεάλ και την Ατλέτικο, έχουν παίξει πολλοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους στην πόλη και στο άθλημα.

Και θα το κάνουν και στο μέλλον. Δύσκολη, πολύ δύσκολη διαδικασία να ξεχωρίσεις ένδεκα, από μία τεράστια λίστα παικτών.
ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ
Μόνο μία επιλογή υπάρχει για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο «Άγιος Κασίγιας» είναι ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών και το ντουλάπι του είναι γεμάτο από τρόπαια.

Ντεμπούτο στα 17 του χρόνια με τη Ρεάλ, τροπαιούχος του Champions League στα 19 και με περισσότερες από 700 εμφανίσεις σε 16 χρόνια.

ΜΙΤΣΕΛ ΣΑΛΓΑΔΟ
Κάποτε ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Στιβ ΜακΜαναμαν, περιέγραψε το προφίλ του Ισπανού αμυντικού: «Είναι το πιο δύσκολο άτομο στον κόσμο … ένας οξυδερκής ψυχοπαθής, ακόμη και στην προπόνηση». Για μία δεκαετία έκανε δική του τη δεξιά πλευρά και κατέκτησε 11 τίτλους, μεταξύ αυτών 2 Τσάμπιονς Λιγκ και 4 πρωταθλήματα Ισπανίας.

ΝΤΙΕΓΟ ΓΟΔΙΝ
Μεγάλο μέρος της αναβίωσης της Ατλέτικο, οφείλεται στην ηγετική φυσιογνωμία του Γοδίν. Από τη μετακόμισή του από τη Βιγιαρεάλ το 2010, ο Γοδίν ωρίμασε και εξελίχτηκε σε έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο. Tο αμυντικό στυλ παιχνιδιού του Σιμεόνε «κόλλησε» απόλυτα με το επιθετικό στυλ παιχνιδιού του Ουρουγουανού. Ανίκητος στον αέρα, πέτυχε 27 γκολ με την φανέλα των «ροχιμπλάνκος» και κατέκτησε 8 τίτλους, προτού μετακομίσει στην Ίντερ. 

ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ
Διανύει την 15η σεζόν του με τη Ρεάλ. Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες. Μετράει 640 εμφανίσεις, 21 τρόπαια και πολλές…κάρτες. Και των δύο χρωμάτων. 167 κίτρινες και 20 κόκκινες, τις περισσότερες στην ιστορία της La Liga και γενικότερα στην ιστορία των 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την εκπληκτική ποιότητα που έχει. Ένας αμυντικός με εκπληκτική έφεση στο σκοράρισμα. 117 γκολ έχει πετύχει συνολικά με Σεβίλη, Ρεάλ και Εθνική Ισπανίας.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ
Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι υπάρχει μια γενιά οπαδών του ποδοσφαίρου που δεν  έχει δει αγωνιζόμενο τον Ρομπέρτο Κάρλος.  Με δυνάμεις μαραθωνοδρόμου, ο αριστερός μπακ της Ρεάλ όπως είχε πει κάποτε ο Ντελ Μπόσκε: «Ο Ρομπέρτο Κάρλος μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά μόνος του». Το 2006 οι «New York Times», τον ανέδειξαν ως τον καλύτερο επιθετικό μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Απλώς τον καταγράφουμε. Χρειάζεται αιτιολόγηση; Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο αείμνηστος Τζορτζ Μπεστ  είχε πει για τον Πορτογάλο σταρ: «Υπήρξαν κάποιοι παίκτες που περιγράφτηκαν ως «οι νέοι Τζορτζ Μπεστ» όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το θεωρώ κομπλιμέντο!».

Hoy cumple años el gran capitán del @Atleti, Adelardo Rodríguez. 17 temp., 551 p. 114 ⚽, 3 Ligas, 5 Copas, 1 Recopa, 1 Interc. ¡Felicidades! pic.twitter.com/aedzD5aIA6

ΑΝΤΕΛΑΡΔΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ  
Ο Ροντρίγκες θεωρείται ο καλύτερος μέσος στην ιστορία της Ατλέτικο, που κατέχει το ρεκόρ εμφανίσεων με τον σύλλογο μέχρι σήμερα, με 551. Είχε τρομερή έφεση στο γκολ (113) και απόλαυσε 17 χρόνια στην ισπανική πρωτεύουσα, από το 1959 έως το 1976.

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ
Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Ένας από τους μόλις 8 ποδοσφαιριστές που έχει κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ και τη Χρυσή Μπάλα. Όταν είχε ανακηρυχτεί καλύτερος παίκτης στον κόσμο το 2003, ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο είχε πει: «Κυριαρχεί στη μπάλα, είναι ένα θέαμα να τον βλέπεις και παίζει σαν να έχει μεταξωτά γάντια σε κάθε πόδι. Του αξίζει να πάει κάποιος να τον δει στο γήπεδο. Είναι ένας από τους καλύτερους που έχω δει ποτέ».

ΠΑΟΥΛΟ ΦΟΥΤΡΕ
Ο Πάολο Φουτρέ έγινε θρύλος της Ατλέτικο, παίζοντας έξι σεζόν στους «ροχιμπλάνκος». Η εκρηκτικότητα του, η ντρίμπλα και η τεχνική του, τον έκαναν πολύ αγαπητό από τους οπαδούς της ομάδας του. Κάποια στιγμή τον παρομοίασαν ακόμη και με τον Ντιέγκο Μαραντόνα και ήταν εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Ένα σημαντικό ταλέντο της Πορτογαλίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

ΦΕΡΕΝΤΣ ΠΟΥΣΚΑΣ
Η καριέρα του Φέρεντς Πούσκας ήταν προφανώς πριν από την εποχή των περισσότερων ανθρώπων, αλλά το γεγονός ότι η κληρονομιά του εξακολουθεί να υφίσταται και σήμερα, μαρτυρά το σπάνιο ταλέντο του.  
Πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1957, σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία. Ήταν 31 χρόνων.  Σημείωσε τέσσερα χατ τρικ στην πρώτη του σεζόν. Κέρδισε τη La Liga πέντε συνεχόμενα χρόνια από το 1961 έως το 1966 και σημείωσε συνολικά στη Ρεάλ 242 γκολ σε 262 παιχνίδια.

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΟΡΕΣ
Μερικές φορές στη ζωή, κάποια πράγματα γίνονται, γιατί πρέπει να γίνουν. Ο Φερνάντο Τόρες δημιουργήθηκε για την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης φτιάχτηκε για τον Φερνάντο Τόρες.

Παιδί των Ακαδημιών, λαϊκός ήρωας έπαιξε συνολικά 404 φορές για την Ατλέτικο. Ένα πραγματικό παράδειγμα της ιδέας ότι τα τρόπαια δεν είναι τα πάντα σε μία ποδοσφαιρική καριέρα, ο «El Niño» κέρδισε μόνο το πρωτάθλημα στη Segunda División και το Europa League στη Μαδρίτη.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.