Τι είναι ο Ντάβιντ Σίλβα για την Μάντσεστερ Σίτι 

O Ντάβιντ Σίλβα το πιθανότερο είναι να φύγει από την Μάντσεστερ Σίτι με το τέλος της σεζόν. Ένας παίκτης πολύ σημαντικός για την Σίτι αλλά και ένας χαρακτήρας σπάνιος. 

Ο Ισπανός επιθετικός μέσος που αποκτήθηκε από την Βαλένθια πριν από δέκα χρόνια. Μέσα σε μια δεκαετία έγινε συνώνυμο των επιτυχιών της Σίτι και ένας παίκτης υπέρπολύτιμος στα χέρια του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Η Σίτι με κάποιο τρόπο όχι απλά έχει καταφέρει να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να γεμίσει ποιότητα το ρόστερ της αλλά σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Αγγλικές ομάδες έχει κάτι ξεχωριστό. 

Δεν χάνει τα αστέρια της. Είναι απίθανό ο Σέρχιο Αγουέρο, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Βενσάν Κομπανί, ο Γιάγια Τουρέ, ο Ντάβιντ Σίλβα, ο Μπερνάρντο Σίλβα να μην είχαν προτάσεις που κόβουν την ανάσα από άλλες ομάδες. Απλά η Σίτι δεν το συζήτησε καν. 

Είναι σίγουρο ότι βοηθάει η παρουσία του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο. Ένας προπονητής για τον οποίο οι περισσότεροι παίκτες στον κόσμο θα ήθελαν να παίξουν και δεν είναι πολλοί οι προπονητές αυτοί. 

Ο Ντάβιντ Σίλβα γεννημένος στις Κανάριες Νήσους είναι ένας από τους Ισπανούς παίκτες με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία. Είναι τρομακτικό να σκεφτεί κάποιος ότι ο Βαλένθια τον είχε δώσει δανεικό στην Έιμπαρ και την Θέλτα. 

Είναι επίσης περίεργο ότι άφησε την λιακάδα της Ισπανίας για να αποφασίσει να δέσει το μέλλον του για μια δεκαετία στο μουντό Μάντσεστερ και μάλιστα όχι στην Γιουνάιτεντ η οποία το 2010 σίγουρα ήταν σε καλύτερη μοίρα από την Σίτι στην οποία τελικά υπέγραψε. 

Η αλήθεια είναι ότι αν σκεφτεί κανείς το ποδόσφαιρο του Γκουαρδιόλα, το περίφημο τίκι-τάκα, τότε σίγουρα μπορεί να φανταστεί τον Ντάβιντ Σίλβα στην Μπαρτσελόνα. Χαμηλό κέντρο βάρους, αυτοπεποίθηση, καλή μεταβίβαση και κίνηση στον χώρο. 

Τα νούμερα δεν δικαιολογούν το πόσο απαραίτητος είναι. Μόλις 74 γκολ σε 400 αγώνες με την Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι και πολλά για επιθετικό μέσο αλλά με 90 ασίστ είναι έβδομος στην ιστορία της Premier League. 

Αν δεν είχε μπλέξει με την τριάδα Μπουσκέτς-Τσάβι-Ινιέστα σίγουρα θα είχε μεγαλύτερο ρόλο και στην Εθνική Ισπανίας όπου και εκεί πάντως ήταν μέλος των ομάδων που κατέκτησαν δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2008 & 2012) και ένα Παγκόσμιο κύπελλο (2010).

Με την Σίτι έχει κατακτήσει τα πάντα στην Αγγλία και αν και φέτος δεν τα καταφέρει στο Champions League, αν και όταν αυτό συνεχιστεί και ολοκληρωθεί ίσως σκεφτεί να δώσει άλλη μια σεζόν στην Σίτι, ίσως την τελευταία της καριέρας του. 

Ο μυθικός φορ της Σίτι από την δεκαετία του ’60 και του ’70 Μάικ Σάμερμπι χαρακτήρισε τον Ντάβιντ Σίλβα ως τον σπουδαιότερο παίκτη που φόρεσε την φανέλα της ομάδας. Μπορεί ποτέ το όνομά του – για τους Ισπανούς – να μην μπει στην ίδια πρόταση με τον Τσάβι ή τον Ινιέστα αλλά για τους φίλους της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο δικός τους μύθος, ο δικός τους μάγος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.